Kapros túrós csirkemell
Túrót nem csak süteményekhez használhatunk a konyhában. Itt van például
ez a remek kapros túróval töltött csirkemell filé. Egy jó kis túrós
töltelék, csirkemell filé, pici olaj a tepsibe, és már mehet is a sütőbe
az összerakott finomság.
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé
- 25 dkg túró
- reszelt sajt (egy kevés a tetejére)
- só
- bors
- kapor
- olaj
Elkészítés:
A túrót egy tányérban villával összetörjük, összekeverjük a fűszerekkel.
A két fél csirkemell filét vágódeszkán kiterítjük, majd óvatosan kiklopfoljuk. A szétterített húsra szépen rákenjük a kapros-túrós krémet. A húsokat óvatosan feltekerjük, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
Egy jénai edényt olajjal vékonyan kikenünk, majd a töltött húsokat belerakjuk. Ízlés szerint megszóratjuk a húsok tetejét egy kis sajttal. Majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük őket.
TIPP: Köretnek egy kis bulgurt vagy zöldséges kuszkuszt ajánlok hozzá.