Paradicsomos mozzarellás csirke spárga ágyon
A spárga kb 93-95 százaléka víz, ezért nagyon alacsony a kalória tartalma. 100 grammban mindössze 20 kalória szorult. Kevés benne a cukor, összesen 2 gramm szénhidrát van benne. Magas rosttartalma mellett A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban gazdag. Elsősorban vízhajtó hatása ismert. Ezzel a tulajdonságával van összefüggésben, hogy segíti a szervezet méregtelenítését.
Ezek elég erős érvek voltak számomra ahhoz, hogy beiktassam az étrendembe ezt a zöldséget. Azt kell mondjam nagyon jól tettem! Ezzel az isteni recepttel rögtön beleszerettem a spárga ízébe. Remélem nektek is ízleni fog!
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- olíva olaj
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- 500 g zöld spárga
- light mozzarella
- paradicsom
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk. (Egy késsel eltávolítjuk a szárról a pikkelyeket és az alsó 1-2centit levágjuk.) Sózzuk, borsozzuk majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A csirkemellet felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és a "spárga ágyra" fektetjük a befűszerezett szeleteket. A tetejére paradicsom és mozzarella szeleteket fektetünk, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal, majd az egészet meglocsoljuk egy kis olíva olajjal. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.