cms.mmirazine-hu.webnode.hu/a_fájdalom_talan_a_szukseges_jo

Sütés nélküli cukormentes eperzselés sajttorta

2017.11.18

 Ki tudna ellenállni egy krémes, hűs, édességnek?

A sajttorta készítéshez nem kell nagy főző, vagy sütő tudománnyal rendelkeznünk. Csak néhány alapanyagra van szükségünk, amit csak összekeverünk és behűtünk, majd egy fantasztikus édességgé alakul át!  Ráadásul cukormentes változatát diéta alatt is büntetlenül élvezhetjük. Ezt az eperzselés sajttortát tényleg pár perc összerakni, a többi már csak a hűtésen és az időn múlik!

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 250 g gullon cukormentes keksz durvára törve
  • 125 g margarin

Krémhez:

  • 250 g mascarpone

  • 200 g Hulala cukormentes habtejszín

  • 1 csomag update vanilla sweet

  • 1 ek. stevia

Eperzseléhez:

  • 1 marék eper
  • stevia
  • 1 csomag zselatinpor

Díszítéshez:

  • 1 marék kesudió
  • pár szem eper

Elkészítés:

Törjük durvára  a kekszet, majd forrósítsuk fel a margarint, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy tortaformába öntsük bele. Tenyerünkkel lapogassuk el a formában a kekszes masszát, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A mascarponét simára keverjük a steviával és az update vanilla sweet-tel. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponés masszához.

Vegyük ki a hűtőből a tortaformát. Vágjunk félbe pár szem epret és helyezzük őket a tortaforma falához, majd kanalazzuk rá a habos krémet. Egyenletesen oszlassuk el, majd ismét tegyük be a hűtőbe.

Az eperzseléhez a gyümölcsöt néhány percig forró vízben főzzük. A zselatinport a használati utasításnak megfelelő mennyiségű vízben egy lábasban közepes hőmérsékleten felmelegítjük, míg megolvad majd hozzáöntjük az eperhez. Összekeverjük, tehetünk hozzá édesítésként ízlés szerint steviát, várunk hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről.

Ismét vegyük ki a tortaformát a hűtőből és öntsük a krémre az eperzselét. Ha mindez kész, hűtsük ki teljesen a tortát.

Ha már teljesen kihűlt a tetejét kesudióval díszíthetjük.



© 2017  A blogon található tartalmak a szerző kizárólagos tulajdonát képezik, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk engedélyköteles.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el