Sütés nélküli cukormentes eperzselés sajttorta
Ki tudna ellenállni egy krémes, hűs, édességnek?
A sajttorta készítéshez nem
kell nagy főző, vagy sütő tudománnyal rendelkeznünk. Csak néhány
alapanyagra van szükségünk, amit csak összekeverünk és
behűtünk, majd egy fantasztikus édességgé alakul át! Ráadásul cukormentes változatát diéta alatt is büntetlenül élvezhetjük. Ezt az eperzselés sajttortát tényleg pár perc összerakni, a többi már csak a hűtésen és az időn múlik!
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 250 g gullon cukormentes keksz durvára törve
- 125 g margarin
Krémhez:
250 g mascarpone
200 g Hulala cukormentes habtejszín
1 csomag update vanilla sweet
1 ek. stevia
Eperzseléhez:
- 1 marék eper
- stevia
- 1 csomag zselatinpor
Díszítéshez:
- 1 marék kesudió
- pár szem eper
Elkészítés:
Törjük durvára a kekszet, majd forrósítsuk fel a margarint, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy tortaformába öntsük bele. Tenyerünkkel lapogassuk el a formában a kekszes masszát, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A mascarponét simára keverjük a steviával és az update vanilla sweet-tel. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponés masszához.
Vegyük ki a hűtőből a tortaformát. Vágjunk félbe pár szem epret és helyezzük őket a tortaforma falához, majd
kanalazzuk rá a habos krémet. Egyenletesen oszlassuk el, majd
ismét tegyük be a hűtőbe.
Az eperzseléhez a gyümölcsöt néhány percig forró vízben főzzük. A zselatinport a használati utasításnak megfelelő mennyiségű vízben egy lábasban közepes hőmérsékleten felmelegítjük, míg
megolvad majd hozzáöntjük az eperhez. Összekeverjük, tehetünk hozzá édesítésként ízlés szerint steviát, várunk hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről.
Ismét vegyük ki a tortaformát a hűtőből és öntsük a krémre az eperzselét. Ha mindez kész, hűtsük ki teljesen a tortát.
Ha már teljesen kihűlt a tetejét kesudióval díszíthetjük.